Stars Forever – een warm gevoel


26 december 2016

Naar aanleiding van het trieste overlijden van Merel en Sofie via een verkeersongeluk werd Stars Forever geboren als actie voor De Warmste Week voor Music for Live. Het doel is om geld in te zamelen voor Rondpunt vzw en om via de politiek te streven naar een fietsveilige verkeersomgeving.

Er werden tienduizenden koekjes gebakken en de verkoop ervan, samen met de snoepzakken, was goed voor maar liefst 39.003,62 euro, een bedrag om stil van te worden. Rondpunt een vzw die zich inzet voor alle betrokkenen bij een verkeersongeval, zal dit geld goed kunnen gebruiken voor hun projecten zoals het re-integreren van jonge verkeersslachtoffers in de maatschappij, maar ook een stuk voor bewustwording.

Verder werd er een petitie gelanceerd om meer aandacht te vragen aan de regering rond verkeersveiligheid voor fietsers. Ondertussen zijn er al meer dan 10.000 handtekeningen verzameld. Deze zullen op 8 januari – een symbolische datum gezien Merel dan 14 jaar zou worden – overhandigd worden aan minister Weyts.

Ook voor de pers ging dit niet onopgemerkt:

We willen graag de initiatiefnemers nog eens extra bedanken en ook iedereen die zich mee heeft ingezet voor de bak, verkoop en het kopen van de koekjes en snoep en die de petitie ondertekent hebben.


Onze sponsors